FTT ® Fabric Touch Tester opfylder nu standard

FTT® Fabric Touch Tester opfylder nu standard

Der har længe været et stort ønske om at kunne få en kvantificering af begrebet ”griff” (eller de mere moderne begreber ”feeling” eller ”touch”) – altså hvordan føles et tekstil: Er det hårdt, blødt, bøjeligt eller stift etc. SDL Atlas har for få år siden lanceret deres FTT® Fabric Touch Tester som et redskab til at bedømme tekstiler på en måde der gør det muligt at sammenligne forskellige prøver.
 
Hidtil har der ikke været fastsatte standarder som kunne tilknyttes FTT®, men nu har det kinesiske ministerium for industri og informationsteknologi frigivet standarden FZ/T 01166-2022 "Textile Fabric Touch Determination and Evaluation Method: Multi-Index Integration Method", som vil blive implementeret den 1. oktober 2022.
 
Strenometers FTT® Fabric Touch Tester fra SDL Atlas opfylder kravene i den nye standard og anbefales som standardinstrument til bestemmelse og evaluering af tekstilers ”griff”.
 
FZ/T 01166-2022 giver en metode til bestemmelse og vurdering af de fysiske egenskaber hos stoffer, der kommer i kontakt med huden. Standarden omfatter: regler for omfanget af testmetodens anvendelse, definitioner af primære fysiske indikatorer, testprincippet og hovedparametrene for testinstrumenter, prøveforberedelse og testprocedurer, beregningsformel for resultatet og regler for den subjektive evalueringsmetode. Den kan bruges som en procedureskabelon og et referenceeksempel til de brugere, der ønsker at opstille deres egen evalueringsmodel. FZ/T 01166-2022 gælder både for tekstilstoffer med en ensartet og regelmæssig overflade og uensartede stoffer, som fx jacquard, blonder, udskæringer og andre lignende stoffer til referencebrug.

Se mere her: FTT® Fabric Touch Tester
 

Ring og få en snak med os i dag på tlf: +45 45 95 07 00 eller på mail: salg@strenometer.dk

Vi sidder altid klar med rådgivning og et godt tilbud