Ledningsevne

En opløsnings ledningsevne, eller konduktivitet, er udtryk for opløsningens evne til at lede en elektrisk strøm. Den angives i µS/cm (mikro Siemens per cm). Ledningsevnen i en opløsning afhænger af ionmængden, ionernes ladning og masse samt temperaturen.

Vand er i sin reneste form isolerende, dvs. at det ikke leder elektrisk strøm særlig godt, men når vand kommer kontakt med salt, bliver der frigivet nogle ioner, og dette giver elektrisk ladning. 
 

Salt på overflader

Ledningsevne målt i vand ka omsættes til omfanget af saltforurening, en kritisk parameter i forbindelse med eksempelvis overfladebehandling. Er der indelukkede salte under eksempelvis en malingsfilm vil korrosion, afskalning og andre overfladefejl opstå meget hurtigere end på en rengjort overflade.
 

Instrumenttyper

Strenometer har et udvalg af instrumenter, som groft kan opdeles i 2 grupper: instrumenter med udlæsning i µS/cm og instrumenter med udlæsning i mg/m². Herunder et par eksempler.
 

Udlæsning i µS/cm

Model 138-CM, den lille enkle måler der populært kaldes en Salttester i overfladebehandlingsmarkedet. Med kun 1 dråbe af testopløsningen kan man måle ledningsevnen i testvæsken i µS/cm. Alternativt dyppes spidsen i testopløsningen. Indgår i udvalgte Bresle saltforureningskit jf. ISO 8502-6, 8502-9.
Model 3431, en traditionel model med en ekstern elektrode der dyppes i testvæsken. Kræver typisk 10-15ml testvæske til befugtning af hele elektroden. Kan anvendes jf. ISO 8502-6,
8502-9.
 

Udlæsning i mg/m²

Model 138-BSM, der reelt set er samme udstyr som 138-CM men udlæser direkte i mg/m² iht. hhv. IMO og ISO. Indgår i udvalgte Bresle saltforureningskit jf. ISO 8502-6, 8502-9.


Se vores produkter til ledningsevnemåling her: pH & ledningsevne
 

Ring og få en snak med os i dag på tlf: +45 45 95 07 00 eller på mail: salg@strenometer.dk

Vi sidder altid klar med rådgivning og et godt tilbud