Overfladespænding

Overfladespænding er et udtryk for overfladens befugtningsevne et afgørende kriterium for hvor godt fx trykfarver, lim, lak osv. hæfter på overfladen. Generelt gælder det at jo større et materiales overfladespænding er, jo bedre er overfladens vedhæftningsevne.
 

Penne/blæk

Den mest enkle metode til måling af overfladespænding er ved hjælp af overfladespændingspenne eller -blæk. Metoden går ud på at en testfarve med en bestemt overfladespænding smøres på overfladen hvorefter man observerer farvens adfærd, fx om den løber ud eller trækker sig sammen. Blækket/pennen har en bestemt værdi, og man kan hurtigt se om overfladen opnår denne værdi eller ej. Metoden er god til et hurtig tjek af niveauet.

Læs mere her: Testfarver til overfladespænding
 

SurfaSpector

Med SurfaSpector kan man hurtigt og nemt få en objektiv måling af overfladespændingen. Via en dråbe vand måles en kontaktvinkel, som omsættes til en overfladespænding. Jo mindre  overfladespændingen er, jo bedre er overfladens befugtningsevne.

Læs mere her: SurfaSpector
 

Pocket goniometer PGX

Pocket goniometer PGX PGX et mere avanceret apparat til såvel statisk som dynamisk måling af overfladespænding, både i væsker og på overflader. En dråbe af en væske kommes på en overlade, og hele dråben forløb måles og registreres.  Ud fra dette kan man beregnes overfladens befugtningsgrad.

Læs mere her: PG-goniometer PGX+

 

Overfladespænding af væsker

Overfladespændingen er en vigtig proces- og kvalitetsparameter i industrien. Da overfladespændingen af væsker skal stå i et vist forhold til overfladespændingen på overfladen, er det vigtigt at kende disse.  Man kan finde overfladespændingen i en lang række applikationer, såsom coating, maling, galvanisering, limning, rengøring og i mange andre kemiske processer.
 

Tensiometer

SITA tensiometre måler den dynamiske overfladespænding af væsker efter bobletrykmetoden. Dette gør dem egnede til anvendelse i både forsknings- og udviklingslaboratorier samt til procesovervågning direkte på anlægget. SITA tensiometre er kendetegnet ved højpræcisionsmålinger og en intuitiv betjening.

Læs mere her: DynoTester+

Ring og få en snak med os i dag på tlf: +45 45 95 07 00 eller på mail: salg@strenometer.dk

Vi sidder altid klar med rådgivning og et godt tilbud